Ez egy páratlan :) PÁRTATLAN hírportál Battonyáról nem csak battonyaiaknak, melynek valódi célja a PÁRTATLAN történetírás.....és minél többen írjuk, annál objektívebb a tájékoztatás, küldjetek tehát általatok írt cikkeket a múltról és a jelenről... * * * * *Tovább a főoldalra : http://netnews-battonya.blogspot.com/* * * * * kapcsolat : netnews.battonya@gmail.com

2011. október 19., szerda

A "Rékagyilkosságról" megjelent cikkek gyűjteménye

A pókernyertes kínozhatta Rékát - írta  BEOL
2011. október 18. 10:24 , Legutóbb frissítve: 2011. október 18. 12:24
k. e. - Beol
A magyar kriminalisztika történetének minden bizonnyal a legbrutálisabb gyilkossága történt Battonyán 2010. júliusában – mondta el dr. Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Rékát hosszú éveken át kínozták válogatott, brutális módszerekkel.


Mint arról beszámoltunk, október 6-án ásták ki a rendőrök egy battonyai családi ház udvarán egy 25 éves nő holttestét. A nyomozás jelenlegi állásáról kedden tartott sajtótájékoztatót a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

— Ilyen fajsúlyú bűncselekményre eddig még nem került sor Békés megyében, de a hazai kriminalisztikai esetek sorából is kiemelkedik — szögezte le elöljáróban dr. Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a battonyai, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel kapcsolatban.

A rendőrök bejelentés alapján végeztek helyszíni szemlét a battonyai családi házban. A több mint egy éve, 2010 nyarán meggyilkolt nő maradványait október 6-án találták meg a ház ajzatbetona alatt. A gyilkos azért tudta észrevétlenül elásni oda a tetemet, mert akkor még állt a házhoz épített melléképület. Az elásás helyét le is betonozta, így a rendőrök kézi erővel nem, csak gépek segítségével tudtak hozzáférni a tetemhez. Még október 6-án délután elfogták a gyilkossággal alaposan gyanúsítható 35 éves szegedi férfit a csongrádi megyeszékhelyen.

Tóth Csaba bűnügyi osztályvezető, a nyomozás irányítója elmondta, a lány kínzásainak egy részét látta a ház 33 éves asszonyának fiatalkorú gyermeke is. Ő nem bírta tovább a lelki terhet, s kérte az anyját és annak 33 éves élettársát, hogy tegyenek bejelentést a rendőrségen. Megtették, gyilkosként a 35 éves férfit, az asszony korábbi élettársát nevezték meg.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy a lány életének kioltásában a 33 éves nő is részt vett. A kínzásokban pedig a jelenlegi élettárs, a 33 éves férfi is aktívan közreműködött, akit a rendőrök különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettel gyanúsítanak, mivel, mint írtuk, a házban lakó gyermek is látott több kínzást.

— A kiásott csontvázon az igazságügyi orvosszakértő különböző, bántalmazásra utaló sérüléseket, töréseket fedezett fel. A családi házban végrehajtott helyszíni szemlék során nyomozóink több olyan eszközt foglaltak le, amelyek a rendelkezésünkre álló bizonyítékok alapján a bántalmazásokkal összefüggésbe hozhatók: különböző fogókat, szúró-vágó eszközöket, izomstimuláló gépet, kötelet — mondta Tóth Csaba.

A nyomozás eddigi adatai szerint a lányt hosszú hónapokon keresztül kegyetlen kínzásoknak vetették alá a gyanúsítottak. A testén és az arcán csikkeket nyomtak el. Folyamatosan ütötték, verték, rugdosták. Utóbbiak erejére jellemző, hogy az egyik gyanúsítottnak eltört a lábujja, amikor belerúgott Rékába. A gyanúsítottak kedvelt szórakozása volt a póker. A kártyajáték győztesének jutalma az volt, hogy megverhette, megrugdoshatta a lányt.

Ám még ennél is fájdalmasabb „beavatkozásokat” is el kellett, hogy viseljen a 25 éves nő. A fogait fogóval tépték ki, a lábujjait ugyancsak fogóval eltörték. A körmei alá tűt szúrtak, majd a körmeit is fogóval tépték le. Amikor már feltűnően láthatóak voltak a sérülései, nem engedték ki a házból, láncra verték. Többször fel is akasztották. Kötéllel húzták fel a gerendára, úgy, hogy a nő lába nem érte a földet. Volt, hogy közben fával ütötték, verték, s a fulladás határáig tartották így, akkor engedték le. Kínzóeszköznek használták az izomstimuláló gépet is. Réka testét vízzel öntötték le, és a gépet a legerősebb fokozatra állították, így okoztak a testén áramütéseket. Dr. Kis Péter elmondta, a kínzásfajták egy részét kegyeleti okokból nem hozzák nyilvánosságra.  
Hogy végül mi okozta a lány halálát, erre orvosszakértői, antropológiai vizsgálat deríthet fényt. 

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a gyanúsítottak és a sértett is Csongrád megyei származásúak. Battonyán végeztek alkalmi munkákat, úgy kerültek a határmenti városba. A gyilkosság alapoka valószínűleg szerelemféltés volt, ami átcsapott brutalitásba. A házban az elmúlt években mások is laktak még. A bűnügyi igazgató szerint kusza, átláthatatlan, érzelmektől felfűtött katlan volt a romos ház, ahol kis sérelmek miatt is valószínűleg a lány kínzásával vezették le a feszültséget.

S hogy miért tűrte a Réka a bántalmazásokat? Dr. Kis Péter elmondta, az első időkben valószínűleg pszichés befolyásoltság miatt — nem látott kiutat a helyzetéből — később már nem volt választása, megláncolták. Az sem kizárt, hogy a nyomozás újabb gyanúsítottakra is fényt derít.  Az ügy három eddigi gyanúsítottja közül a két férfi előzetes letartóztatásban van, a nő pedig Budapesten, elmegyógyintézeti megfigyelés alatt áll. A két férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelik a későbbiekben.

Korábban írtunk róla, hogy a környékben lakók beszéltek Réka lánytestvéréről Melindáról, aki szintén eltűnt. Mint kiderült, Melinda nevű testvére nem volt, két másik viszont igen, akik egy ideig szintén a házban laktak. Mindkettejükkel tudtak beszélni a rendőrök, vagyis élnek.



A nyomozás eddigi adata szerint Rékát a következő módszerekkel kínozták

A testén, arcán cigicsikkeket nyomtak el. Testi erővel rendszeresen bántalmazták, aminek erejére jellemző, hogy előfordult olyan eset, amikor az egyik elkövető lábujja is eltört. Pókereztek, ahol a győztes jutalma az volt, hogy megverhette Rékát. A fiatal nő fogait fogóval kitépték. A lábujjait fogóval eltörték. Lánccal végtagjait kikötözték. Gerendára kötéllel felhúzták, úgy, hogy a lába nem érte a földet és a fulladás határáig így tartották. Izomstimuláló géppel a vizes testét „megrázatták”. 

Forrás : http://beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/a-pokernyertes-kinozhatta-rekat-videoval-406691

Kielégülést okozott Réka bántalmazása a gyilkosainak


2011. október 20. 15:33 K. E.
A battonyai gyilkosok kínzásai mindenkit megdöbbentettek. Milyen személyiségük lehetett az elkövetőknek, illetve az áldozatnak? Erről kérdeztük Kozma Zoltán klinikai szakpszichológust, igazságügyi szakértőt.
— Elmebetegek, akik ilyen szörnyű kínzásokra voltak képesek, mint a battonyai gyilkosság gyanúsítottjai?— Valószínűleg tiszta tudatállapotban követték el tetteiket. Viszont súlyos személyiségzavaruk lehet, ami antiszociális viselkedésben nyilvánult meg és elképzelhető, hogy szexuális aberrációban is. Úgy gondolták, uralkodhatnak a lány felett. Az okozott nekik örömet, kielégülést, ha fájdalmat okoztak az áldozatnak.
— Vajon az áldozat miért nem menekült el, amíg lehetett?— Dependens, függő személy lehetett, aki képtelen az önálló életre. A függőség számára egyszerre volt jó és rossz. Egyfajta biztonságban érezhette magát a külvilággal szemben, kapott enni, fedél volt a feje felett. Azt gondolhatta, valamit „adnia” kell. Ezért tűrte el a kínzásokat, amikről valószínűleg sejthette, hogy nem normális dolgok.
— Egyik gyilkosa a barátnője volt.— A nő feltehetően központi szerepet játszott az egészben. A nővé érő lányban a riválisát láthatta, félthette a pozícióját a házban, ezért sodorhatta az erre fogékony férfiakat is a kínzások irányába.

forrás : http://beol.hu/bekes/kozelet/kielegulest-okozott-reka-bantalmazasa-a-gyilkosainak-407242

Katasztrófaturisták a battonyai horror helyszínén

 2011. október 19. 16:38 K. E Battonya | Döbbenet, értetlenség, kétségbeesett düh — ez jellemzi Battonyán a Reggel utcában és környékén élők hangulatát. A médiából értesültek arról, milyen elképesztő kínok között halt meg a 25 éves lány, Réka. Kínzóiról, gyilkosairól senki sem gondolta volna, hogy ilyen borzalmakra képesek.

 Egyre több „katasztrófaturista” jelenik meg a Reggel utcában. Megállnak a gyilkosság helyszínénél, és megbeszélik a történteket. Még a kéményseprő is megérkezett. Igaz, ő a kéményt akarta ellenőrizni. Dolgavégezetlenül állt tovább. Az igencsak romos ház ajtaján pecsétek, az ablakokon is kint a felirat: „Hatóságilag lezárt terület.” A ház alá vájt sírgödröt már betemették.

— Normálisnak tűntek. Időnként kértek ezt-azt, még pénzt is, de megadták — mondta az egyik utcabeli. Rékáról annyit mondott, alacsony, vékony lány volt.

— Ott élt a háziakkal, mosott, főzött, nyírta a füvet. Egyszer arra lettünk figyelmesek, hogy levágatta a haját, úgy, hogy csak a feje búbján maradt valamennyi. Mondtam a férjemnek: Úgy néz ki ez a lány, mint egy drogos!

Egy másik közeli szomszéd szerint éjszakai népek voltak a ház lakói. Délben keltek. Sokan haragudtak rájuk azért, mert vették a roncsautókat, melyeket az udvaron felgyújtottak, hogy leégjen a fölösleg, mert utána eladták vashulladéknak. Iszonyú bűzzel járt az égetés, ráadásul több is felrobbant a benne maradt benzintől.

Közben megérkezett a házhoz dr. Karsai József, Battonya polgármestere is, akit mélységesen megdöbbentettek a történtek.

 — Most tudtam meg, hogy a hatóság a férfi elkövetők szabálysértési bírságát legalább ötször-hatszor is közérdekű munkára váltotta, amit nálunk töltöttek le. Köszönet nem volt a munkájukban. Előfordult, hogy napokig meg sem jelentek. Nem értem, hogy a hatóságok ilyen esetben miért nem töltetik le velük a büntetést?!

Karsai József azt is sérelmezte, hogy volt olyan tévéműsor, amelyben a felelősséget rátolták a környéken élőkre, mondván, közönyösek voltak, észre kellet volna venniük, mi történik a házban.

— Kikérem a battonyaiak nevében. A város lakóinak túlnyomó többsége tisztességes ember. Azt, hogy egy házban, az ajtók mögött mi történik, senki sem tudhatja. A két gyilkos, de az áldozat sem battonyai, úgy települtek be Csongrád megyéből. Az önkormányzatnak pedig nincs joga, hogy igazoltassa, ellenőrizze, aki itt házat vesz — nyilatkozta a polgármester. Sokakkal együtt ő sem érti, hogyan válhattak az elkövetők minősíthetetlenül kegyetlenné.

A teljes cikket a Békés Megyei Hírlap csütörtöki (október 20.) számában olvashatja.

 forrás: http://beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/katasztrofaturistak-a-battonyai-horror-helyszinen-406998

  képgaléria a BEOL-on : http://beol.hu/galeria/55465

Tele van a net a Rékával. Biztos nem akart ilyen hírnevet szegény :( Mostmár csak linkelek, nem másolom ide a cikket :

http://www.hirado.hu/Hirek/2011/10/20/09/Feloras_kinzas__Reka_torkaszakadtabol_orditott_Battonyan.aspx

 

 



1 megjegyzés:

  1. Ilyen a 21.században.Uramisten.Nem hiányzott a lány a szomszédoknak.A többiek Battonyaiak?Gyerekeik iskolába járnak?
    Hihetetlen.

    VálaszTörlés

A HÍR A MIÉNK :)
Hála és Köszönet mindazoknak, akik MEGOSZTJÁK ezt a hírt a FACEBOOKon, az IWIWen, és egyéb közösségi portálokon.
Köszönöm továbbá, ha ÍRÁST, FÉNYKÉPET KÜLD bárki a környezetében zajló közérdekű eseményekről.
* * * * * *
Kíváncsiak vagyunk a TE véleményedre is ! :)

SZABÁLYZAT
A moderátoroknak azonnal törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:
1. jogszabályellenes,
2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
3. témaidegen,
4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
7. kegyeletsértő,
8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
12. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz.
2011.03.25.

Címkék

"Fantázia" (3) 1567 (1) 1900 (1) 1922 (1) 1942 (1) 1944 (1) 1951 (1) 1971 (1) 1976 (1) 1980 (1) 1981 (1) 1986 (2) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1992 (1) 1993 (1) 2000 (1) 2001 (2) 2002 (1) 2004 (1) 2005 (4) 2006 (1) 2007 (2) 2008 (8) 2009 (5) 2010 (132) 2011 (228) 2012 (131) 2013 (40) 2014 (1) 5 perc zene Évivel (13) A Battonyai Szerb Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány (1) A hét zenéje (2) a hónap (battonyai) politikusa (1) A Zene Mindenkié Alapítvány (3) Adam's Comedy (6) Agropartner2011 (7) állás (5) Antal Péter (1) Arad (4) Aradi Filharmonikusok (1) átszervezés (1) autópálya (3) baba-mama (2) baleset (1) ballagás (1) Barabás Hunorné (1) Barátság SE (10) Battonya a médiákban (2) Battonya díszpolgárai (2) Battonya történelme (5) Battonya-Tompapusztai Löszpusztarét élővilága (1) Battonyai Amatőr Néptánccsoport (1) Battonyai Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (5) Battonyai Hirdetések Ingyen (1) Battonyai Hírek (1) Battonyai Idősek Otthona és Gondozási Központ (1) Battonyai Játszótér és Gyermekekért Alapítvány (2) Battonyai Olvasókönyv (1) Battonyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület ÖTE (1) Battonyai Református Egyházközség (1) battonyai rém (3) Battonyai TÁMASZ Közalapítvány (1) Battonyai Telekocsi (1) Battonyai Újság (2) Battonyai Városi Bíróság (1) Battonyai"TÁMASZ"Közalapítvány (1) Battonyaiak a battonyaiaknak (1) battonyaiak a TV-ben (10) Battonyaiak Klubja (1) battonyaiak külföldön (3) Battonyáról írták (2) Békés Megyei Hírlap (1) BékésWiki (1) Bene Tibor (1) BEOL (60) BEOL.Dancsó Aranka (1) Berkiné Girda Nikoletta (1) beruházás (2) Biblia (2) Bíró Eszter (1) Bognárné Németh Zsuzsa (1) Borombós Árpád (1) Boros Csaba (9) Boros Györgyné (1) Borsodi János (6) Borsodi Laci (9) Brenucz László (2) BTK (3) Bujáki Ádám (1) Bujáki Laura (2) Bulgária (1) bűncselekmény (13) Choral kamarakórus (1) cigány (2) ciki (1) címzetes főjegyző (1) civil szervezet (13) Creativus Studió (4) Cukorgyár (1) Családsegítő Szolgálat (6) Csathó András János (3) Csathó Éva (1) cserépkályha (1) csetbox (3) Debera Zoltán (1) Deli Csaba (4) Délmagyar.hu cikke (2) demográfia (1) Deszk (1) devizahitelesek (1) Dohánybeváltó (1) dolgozat (3) Dombegyház (1) Dózsa Zrt (1) dr Bajnay Edit (1) Dr Karsai József (31) Dr Kuli András (1) Dr Németh Ferenc (1) Dr. Czuth László (1) Dr. Kiss-Rigó László (3) Dr. Schmidt Gábor (5) Dr. Varga Gabriella (1) Dr.Jaksity Iván (1) dr.Palkó Lajosné (5) egészség (7) egy kis nosztalgia (9) Egyenlő Bánásmód Hatóság (1) együttműködés (1) élménybeszámoló (1) elveszett-megtalált (1) emlékmű (2) Energiapark (4) Erdei Mária (1) érettségi (1) Esélyek Háza (1) Esther Kinsky (1) ESZESZ (23) EU (1) Fábián Gábor (1) facebook (1) Fantázia Sport és Kultúra Egyesület (1) Farka Lőrinc (1) fejlődés (1) felhívás (1) fényképek (40) FLP (1) foci (1) fogathajtás (1) föld (1) földikutya (1) földprogram (1) fűtés (1) Gál György (1) Gáspár Tamás (3) gasztronómia (1) gazdaság (1) gáztámogatás (1) Gödrösöki Sporthorgász Egyesület (5) Grestyák Tímea (1) Gulácsi Viktor (2) Guth Klára (3) Gyászhír (1) Gyenes Ekbauer Stanislava (4) Gyerekház (16) gyermekétkeztetés (1) gyermekorvos (3) Gyula21 (2) Halász Istvánné (1) Harangvirág Nyugdíjasklub (5) helytörténet (3) HÍR24 (1) HÍR6 (1) Hit Gyülekezete Battonya (2) Holló László (1) Hollók és Mesterek (1) Horváth Imre (1) Horváth Sándorné (3) hozzászólás (1) HVG (1) időjárás (11) intézményvezető (1) iskolák (4) iskolaotthon (1) ivóvíz (1) iwiw (1) JAMKAMI (14) játék (2) játszótér (4) jó cselekedet (1) jó helyen élünk - miért is ? (3) jótékonyság (3) jótékonysági bál (9) József Attila Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola (16) Juhász Árpád (1) július (2) Kamasztanya (1) karácsony (12) katasztrófa (5) KEC (4) képeslap Battonyáról (1) képeslapküldő battonyai fényképekkel (1) képviselő-testület (2) kiállítás (1) kiránduás (1) kirándulás (12) Kisdombegyház (1) kisebbségi önkormányzat (2) kistérség (1) Klivényi Lajos (1) klub daganatos betegeknek (1) Kocsis Nándor (1) Kollár Iván (1) Koma Máté (1) Komlódiné Vidiczki Magdolna (2) koncert (11) Kopcsák Lilla (1) Korobán Éva (10) Kovács Anna Brigitta (2) Kovács Erika (1) költő (1) költségvetés (1) könyv Battonyáról (4) könyvbemutató (4) Könyvtár (30) kőolaj (1) környezet (1) környezetvédelem (1) közérdekű munka (1) közigazgatás (1) közlekedés (5) közlemény (1) közmunka (2) közmű (1) közoktatási megállapodás (1) közoktatási mérések eredményei (1) közvélemény kutatás (14) Krcsméri Tibor (1) Kreszta Anita (1) Kreszta Beatrix (1) Kreszta Traján (10) Kukla kinga (1) kultúra (7) KultúrPart (1) kunhalmok (1) kutya (2) Kutyamenhely (1) látnivalók (1) látnivalók Battonyán (1) Lázár György (1) Lázár János (1) légifotók battonyáról (1) London (1) Lovász Mihály (1) Lökösháza (1) Lőrincz Attila (1) Lukács László (1) Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda (20) Magyardombegyház (1) május (5) Mákos Árpád (8) Mákos Attila (1) Marjai János (1) Marosán György (1) Marosán István (1) Máté Mihály (2) mazsorett (5) média (2) Megasztár (7) Meghívó (21) megjegyzés (1) Megyesi Éva (2) Ménesi György (1) Mezei Nikolett (2) mezőgazdaság (8) Mezőhegyes (5) Mikes Kelemen Gimnázium (19) Minden gyermek lakjon jól Alapítvány (1) Mit mond a Biblia? (2) Módi József (1) Mohácsy Nikoletta (1) Molnár C. Pál (2) Molnár Kornélia Zongoraverseny (1) Molnár Mihály (1) Mond Boglárka (1) Mong János (1) Mós Edina (1) Mós Máté (1) Motyovszkiné Kovács Erika (1) Mudrity György (1) Mudrity Iván (1) Mudrity Ivánné (2) Mutasd Magad Dél-Békés (1) művelődés (4) művészet (16) Művészeti Iskola (12) Nagy Csaba (1) Nagy Györgyné (1) Nagy István (2) nagycsaládosok (2) Napközikonyha (1) Németh Jánosné (1) Németh Martin (1) Németh Szabolcs (1) Németország (1) nemzetiségek (11) Netnyúz (4) Nevelőotthon (1) Nikola Tesla Gimnázium (1) Norvégia (1) nyaralás (2) Nyáriné Kovács Tímea (3) nyelvtanulás (1) Nyugat Jelen (1) nyugdíjpénztár (1) oktatás (7) Oláh Péter (1) olimpia (2) Olteanu Júlia (2) óraállítás (1) orvosi ügyelet (2) Ossian (1) óvodák (1) önhiki (5) önkormányzat (4) önkormányzati képviselő (3) őszi szünet (1) összefogás (3) Összevont Napköziotthonos Óvodák és Bölcsőde (10) Ötvös Gyula (4) Ötvösné Oláh Szilvi (6) Pálinkó Gábor (1) pályázat (23) Pasek Ella (1) Pécska (17) Pécska-Battonya közös honlap (4) Pedagógus Szakszervezet (1) Peti73 (1) petíció (12) Podina Iván (1) polgármester (6) Polgármesteri Hivatal (3) politika (5) Poós Zoltán (6) Posta (1) PTC (1) Puja Frigyes (1) Putnoki Klára (Guth Klára) (1) Rádai Roland (4) rádióadás (2) recept (2) régen történt (7) régi fényképek (1) regisztáció (1) Retyezát (1) Roczkovné Kotroczó Ágnes (1) Római Katolikus Egyházközség (5) román (5) Román Templom (2) Románia (2) románok (7) sakk (2) Sakkegyesület (2) Schmidt Ágnes (1) Simon Sándor (1) Simonicsné Kóródi Judit (4) Simonka György (3) Soós Zsolt (1) SOS Gyerekfalu (7) sport (21) Sportbüfé (1) Srpski ekran (2) statisztika (1) Stefan Muresan (1) strand (2) SUFERINI (3) Sutya Ágnes (1) Sutya Miklós (2) Sutya Miklósné (4) Szabadai Györgyné (1) Szabó Palika (2) Szabó Zsuzsanna (1) szalagavató (2) Számíthatsz Ránk Egyesület (7) Széchenyi Terv (1) Szegedi Vadaspark (1) szegénység (22) személyi jövedelemadó 1% (3) szemét (1) Szenesné Gyarmati Andrea (1) Szent István Általános Iskola (29) SZÉP Nap (2) Szerb Iskola (32) Szerb Óvoda (17) szerbek (24) Szilágyi Emese (1) színház (2) színjátszó csoport (1) Szoboszlai Ferenc (1) szólásszabadság (1) Sztanojev Ivánné (2) Sztanojev Szvetiszláv (1) Szutor lászlóné (6) születésnap (3) szülinap (1) szülők (4) tábor (6) taekwon-do (10) Takács Dezső (4) Takács Dezsőné (1) Talita Baqlah (1) Tamburica (1) TÁMOP (2) tanév rendje (2) tanfolyam (3) Tanoda (2) tavaszi szünet (1) tehetségkutató (1) tekepálya (1) tél (1) téli időszámítás (1) téli szünet (1) temoplmok Battonyán (1) Terék Gyula (1) Terékné Megyesi Éva (7) térkép (1) testületi ülés (7) testvérváros (14) teszt (1) Tikos Péter (2) Tompapuszta (1) tompapusztai tölgyfa (2) Torma Tamásné (1) Tóth Balázs (1) Tóth Lajos (4) továbbtanulás (1) tuba (1) turizmus (1) tüntetés (1) tűzeset (2) tűzoltó (1) új (1) Új Alapokon Békés Megyéért Battonyáért Közhasznú Egyesület (13) úszótanfolyam (1) utak (1) Vajgel Zita (1) választás (18) vallások (1) Varga Imre (1) Varga Zsuzsanna (1) Városi Művelődési Központ és Könyvtár (11) Városnap (4) Venter Miklós (3) véradás (1) vers Battonyáról (3) versenyeredmények (4) vicces de igaz (1) videó (16) Vígh Antal (1) vihar (5) Vitalap.hu (1) vonat (1) zene (24) Zomborácz Zita (1)